Μενού Κλείσιμο

Πεπραγμένα ΝΕΣΚ 2012

«ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΝΕΣΚ 2012»

 • 13/04/2012: Διοργάνωση σε συνεργασία με το Δήμο Κισάμου για δεύτερη συνεχή χρονιά του Παζαριού της Μ. Παρασκευής
 • 16/04/2012: Συνάντηση Προέδρου κ. Αννουσάκη και Αντιπροέδρου κ. Χαιρετάκη  στο ΕΒΕ Χανίων, με τους κυρίους : Μαργαρώνη Ιωάννη(Πρόεδρο ΕΒΕΧ και ΟΕΣΚ)- Κορκίδη Βασίλειο (Πρόεδρο ΕΣΕΕ)- Ζερβουδάκη Παναγιώτη(Πρόεδρο Εμπ.Συλ. Χανίων)-Τοπολιανάκη Γεώργιο

Θέματα Συζήτησης:

 1. Αναμόρφωση Φορολογικού & Ασφαλιστικού Νόμου,
 2. Επιμόρφωση Εμπόρων
 3. Επιδοτούμενα Προγράμματα
 4. OPEN MALL-STREET MALL
 5. STOCK OUTLEΤ

 • 20/04/2012: Έκθεση  Παλιάς φωτογραφίας σε συνεργασία με το Δήμο Κισάμου στο παλιό καφενείο Παπαδάκη. Διάρκεια  λειτουργίας έκθεσης 3 μήνες.(250 παλιές φωτογραφίες)
 • 25/04/2012:Παρουσία Προέδρου και Αντιπροέδρου ΝΕΣΚ στην Ευρεία Σύσκεψη Φορέων στο Ε.Β.Ε. Χανίων με το Σύνδεσμο Βενζινοπωλών Χανίων , με θέμα την τιμή των Υγρών Καυσίμων. Oμόφωνη απόφαση για συνεργασία Ε.Β.Ε.Χ. με Επιμελητήρια Κρήτης , Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας και Συλλόγων και Φορέων Νομού Χανίων , για σύνταξη Υπομνήματος με το οποίο θα ζητείται από τα αρμόδια  Υπουργεία, η μείωση της τιμής της βενζίνης.
 • 08/05/2012: Συνάντηση στο γραφείο του Ν.Ε.Σ.Κ. του  Προέδρου κ. Αννουσάκη και του Αντιπροέδρου κ. Χαιρετάκη, με τους επιχειρηματίες της Παραλίας Τελωνείου, για συζήτηση των προβλημάτων της Παραλίας και αποστολή επιστολής από το Σύλλογο στο Δήμο Κισσάμου με πρόταση για μείωση του τέλους  χρήσης κοινόχρηστων χώρων και καθιέρωσης του ως ανταποδοτικό, καθώς και προτάσεις βελτίωσης της λειτουργίας της Παραλίας. Ο Σύλλογος σε συνέχεια της συγκεκριμένης συνάντησης, Αιτείται προς το Δήμο με επιστολή με αρ.πρωτ.78 τη μείωση των Τελών Χρήσης Κοινόχρηστων Χώρων και  ο Δήμος κάνει αποδεκτό το αίτημα και μειώνει τα συγκεκριμένα τέλη. Παράλληλα ο ΝΕΣΚ καταθέτει στο Δήμο και τις προτάσεις του για την αισθητική αναβάθμιση και λειτουργικότητα της Παραλίας Τελωνείου ενόψει της Τουριστικής Περιόδου.
 • 10/05/2012: Συνέντευξη Προεδρείου  Ν.Ε.Σ.Κ. στο Κύδων TV στην εκπομπή της κας  Μελάκη, Προέδρου της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Χανίων για θέματα που αφορούν στη δράση του Συλλόγου. Θέμα της εκπομπής  «Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ».
 • 14/05/2012: Ο ΝΕΣΚ με αφορμή τον αριθ. Απόφασης 76/2012 με αρ.πρωτ. 5855 του Δήμου Κισάμου για κυκλοφοριακή ρύθμιση της πόλης , εκφράζει για ακόμα μία φορά με επιστολή του με αρ. πρωτ.80 προς το Δήμο Κισάμου , την πρόταση του για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην πόλη μετά από συγκοινωνιακή μελέτη και όχι με προχειρότητα.
 • 01/06/2012: Aπόδοση εξώδικου προς το Δήμο Καντάνου,  μετά από καταγγελίες μελών του Συλλόγου, για τη μη εφαρμογή  δικαστικής απόφασης που αφορά στην τοποθέτηση καντίνας στο Ελαφονήσι κατά παράνομο τρόπο .

 • 18/06/2012: Αποστολή επιστολής προς το Δήμο Κισάμου με αρ.πρωτ.87 για απομάκρυνση των κάδων απορριμμάτων από τη Λεωφόρο Ηρώων Πολυτεχνείου έως  και τη Λίμνη Κισάμου, λόγω κακοσμίας, αντιαισθητικής εικόνας αλλά και επικινδυνότητας λόγω αυξημένης κίνησης καθόλη την Τουριστική περίοδο.
 • 19/06/2012: Συνάντηση Προεδρείου στο Δήμο Κισάμου, με τον πρόεδρο της ΚΤΕΛ Α.Ε. κ. Καψανάκη, φορείς του Δήμου αλλά και επαγγελματίες της Πλατείας Τζανακάκη  για την αυθαίρετη  μεταφορά του ΚΤΕΛ στην Πλατεία του ΟΤΕ. Παράλληλα κατατίθεται από το Σύλλογο προς το Δήμο Κισάμου Αίτηση με αρ.πρωτ.89,κοινοποιούμενη και προς

1. Περιφέρεια Κρήτης, Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, Διεύθυνση Συγκοινωνιών

2.Υπουργο Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων

3.Κάθε άλλη Αρμόδια Αρχή και Υπηρεσία

Ορίστηκε νέο ραντεβού για τη Δευτέρα 25/06/2012 του Προέδρου του ΝΕΣΚ,  με τον   κ. Καψανάκη, και φορείς του Δήμου για επίλυση του θέματος.

 • 20/06/2012: Ο ΝΕΣΚ κοινοποιεί σε όλους τους επαγγελματίες του Καστελίου, επιστολή που αφορά στην παράνομη στάθμευση των οχημάτων των ιδιοκτητών αλλά και των εργαζομένων στις επιχειρήσεις του Καστελίου , καθώς και προτάσεις για την αισθητική αναβάθμιση των προσόψεων και του εσωτερικού διάκοσμου των καταστημάτων, με στόχο την ενδυνάμωση της τοπικής επιχειρηματικότητας, ανταγωνιστικότητας , οικονομίας και κοινωνίας.
 • 25/06/2012: Συνάντηση Προέδρου ΝΕΣΚ, με φορείς του Δήμου Κισάμου και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Βουλγαράκη, για το θέμα «Ανάπλαση του Ιστορικού Κέντρου Καστελίου». Η συνάντηση κατέληξε στο ότι η Περιφέρεια Κρήτης είναι θετική στις απόψεις και προτάσεις του ΝΕΣΚ, και θα κινηθεί σε συνεργασία με το Τεχνικό Επιμελητήριο, για την υλοποίηση του συγκεκριμένου Project.
 • 25/06/2012: Συνάντηση εκ νέου φορέων του Δήμου Κισάμου και της ΚΤΕΛ Α.Ε (κ. Καψανάκης) για εξεύρεση λύσης στο θέμα της μεταφοράς του ΚΤΕΛ. Η πρόταση Δήμου Κισάμου-ΚΤΕΛ Α.Ε. είναι να μεταφερθεί το ΚΤΕΛ στο Μαύρο Μώλος, κάτι που μετά από έκτακτο Δ.Σ. του Συλλόγου απορρίφτηκε και προτάθηκε η μεταφορά του βάση Σχεδίου Πόλεως στο Συγκοινωνιακό Κέντρο.
 • 25/06/2012:Επιστολή Ν.Ε.Σ.Κ. προς το Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης καθώς και στους εκλεγμένους Βουλευτές του Νομού Χανίων, που αφορά στην άμεση ανάγκη πρόσληψης οδηγών ασθενοφόρων στο Κέντρο Υγείας Κισάμου. Μετά την παρέμβαση του Συλλόγου, ο Βουλευτής Χανίων Χ. Μαρκογιαννάκης έθεσε το θέμα στη Βουλή των Ελλήνων.
 • 27/06/2012: Ο Ν.Ε.Σ.Κ. απευθύνει Έκκληση Ανθρωπιάς & Αγάπης προς επαγγελματίες αλλά και ιδιώτες του Δήμου Κισάμου, για τη συλλογή τροφίμων & ειδών ρουχισμού για την ενίσχυση των συσσιτίων της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου & Σελίνου.
 • 09/07/2012: Ο Ν.Ε.Σ.Κ. αποφασίζει την πρόσληψη του κ. Πετρόπουλου Παναγιώτη στη θέση του  Ναυαγοσώστη στην Παραλία Τελωνείου-Γηπέδου
 • 09/08/2012:Δημιουργία από το Σύλλογο του ηλεκτρονικού φωτογραφικού άλμπουμ www.kinstamos.gr για την προβολή φωτογραφιών της Κισάμου.
 • 10-21/08/2012: Συμμετοχή του Ν.Ε.Σ.Κ. στον 5ο Κισαμίτικο Αύγουστο. Στόχος του Συλλόγου ήταν η Τουριστική προβολή της Κισάμου μέσω του Site kinstamos.gr καθώς και η ενημέρωση των επιχειρηματιών για τη δράση του Συλλόγου.
 • 20/09/2012: Συνάντηση  κ. Αννουσάκη με το Διευθυντή του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος , με τους υπεύθυνους μηχανικούς του ΤΕΕ και τον Αντιδήμαρχο Κισάμου κ. Κουμάκη καθώς και κ. Μαζοκοπάκη από το Δήμο Κισάμου, για το θέμα της ανάπλασης του ιστορικού κέντρου της Κισάμου. Προγραμματίστηκε και νέο ραντεβού στην πόλη της Κισάμου για να ξεναγηθούν οι υπεύθυνοι του ΤΕΕ στο ιστορικό Κέντρο και να δουν από κοντά τις προτεινόμενες από το Σύλλογο αναδιαμορφώσεις.

 • 23/09/2012: Ευρεία Σύσκεψη του Συλλόγου με όλους τους επαγγελματίες της Κισάμου, έτσι ώστε μέσα από διαλογική συζήτηση να γίνει η αναζήτηση λύσεων στα προβλήματα που απασχολούν το σύνολο των επιχειρηματιών. Στη σύσκεψη καλεσμένοι ήταν ακόμα ο Α΄ Αντιπρόεδρος ΕΒΕΧ κ. Μυλωνάκης Χρήστος, εκπρόσωποι της Ένωσης Ξενοδόχων Χανίων, ο Σύλλογος καταλυμάτων Κισάμου για τον Απολογισμό της Τουριστικής Περιόδου 2012 και τον προγραμματισμό δράσεων προβολής της Κισάμου για το 2013.
 • 01/10/2012: «ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΤΩΝ ΓΕΝΕΩΝ» Συμμετοχή του Ν.Ε.Σ.Κ. στην εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Αννουσάκειο Ίδρυμα, για την Παγκόσμια Ημέρα 3ης Ηλικίας στο Λύκειο Κισάμου.
 • 01-05/10/2012: Συμμετοχή του Συλλόγου στις κινητοποιήσεις που διοργανώθηκαν από το Δήμο , για την αποτροπή της αποψίλωσης της Κισάμου. Καταθέτει την κάθετη αντίθεση του στο επικείμενο κλείσιμο της ΔΟΥ & του Ειρηνοδικείου Κισάμου.
 • 13/10/2012: Συνάντηση Προέδρου με ΤΕΕ στο Καστέλι για ενημέρωση και περπάτημα στην πόλη της Κισάμου
 • 18/10/2012: Κλείσιμο καταστημάτων στις 18-10-2012 (Σύνοδος Κορυφής).
 • 28/10/2012: Εκδήλωση 28ης Οκτωβρίου στο «Κέντρο Στημαδώρης»
 • 27/11/2012: Ο ΝΕΣΚ  σε συνεργασία με το «Φορέα Αλληλεγγύης Κισσάμου» στον οποίο είναι συμμέτοχος, συγκεντρώνει λάδι, φάρμακα, τρόφιμα & ρουχισμό, για να διατεθούν μέσω του Αννουσάκειου Ιδρύματος σε οικογένειες της Κισάμου.
 • 30/11/2012: Εγγραφή του ΝΕΣΚ ΣΤΗΝ Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης
 • 18/12/2012: Κινητοποίηση ΝΕΣΚ για προμήθεια Παραβόλων Δημοσίου από το Δήμο Κισάμου και όχι από άλλους Δήμους.
 • 24/12&30/12/2012: Ψυχαγωγία στους δρόμους της πόλης της Κισάμου αλλά και του Πλατάνου με το «τρενάκι του «Αϊ Βασίλη»