Μενού Κλείσιμο

Πρόγραμμα “Πρώτων Βοηθειών” Ερυθρού Σταυρού

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
”ΒΑΣΙΚΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ” 
(ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΕΣ)

Το Τμήμα εκπαιδευτών  του Σώματος Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, σε συνεργασία με την Ο.Γ. Ακαδημιών Κισσαμικού, τον Ν.Ε.Σ.Κ., τον Α.Ο. Κισσάμου, τον Κισσαμικό και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γραμβούσας, πρόκειται να υλοποιήσουν το πρόγραμμα εκπαίδευσης πολιτών, ”ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΕΣ” διάρκειας 20 ωρών (4 ημέρες) το οποίο θα υλοποιηθεί από28 Ιουνίου έως 01 Ιουλίου 2014.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από πιστοποιημένους εκπαιδευτές του Σώματος Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού σε όλη την Ελλάδα και αποτελείται από 7 βασικές ενότητες 20 ωρών (1-7), στις οποίες αυτοί που το παρακολουθούν εκπαιδεύονται τόσο θεωρητικά όσο και στην πρακτική τους εφαρμογή.

1. ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΣΩΣΗΣ

2. ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΡΟΧΑΙΟΥ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ

3. ΒΑΣΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΖΩΗΣ

4. ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΑ

5. ΜΥΟΣΚΕΛΕΤΙΚΕΣ ΚΑΚΩΣΕΙΣ

6. ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

7. ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ

Σκοπός του προγράμματος είναι, οι πολίτες  να είναι σε θέση να προσφέρουν αποτελεσματική βοήθεια  με ασφάλεια σε οποιοδήποτε έκτακτο περιστατικό χρειαστεί μέχρι να έρθουν οι  αρμόδιες υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές στη γραμματεία του Νέου Εμπορικού Συλλόγου Κισάμου, στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου 106 καθημερινά 09:00-13:00

Κόστος συμμετοχής 50€ ανά άτομο.

Τηλ. Επικοινωνίας: 28220-22772