Μενού Κλείσιμο

Απόψεις Νέου Εμπορικού Συλλόγου για το ΚΤΕΛ

Ο σταθμός  μετεπιβίβασης του ΚΤΕΛ λειτουργεί παράνομα επί σειρά ετών με την ανοχή του Δήμου και των πολιτών της Κισσάμου. Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε, η τοπική κοινωνία και ο Δήμος, συνεισφέρει με την ανοχή μας και την συμμετοχή μας στην ανάπτυξη και προώθηση κυρίως των συμφερόντων της ΚΤΕΛ Α.Ε. Αν μη τι άλλο δεν δεχόμαστε εκβιαστικές, μονομερείς, παράνομες αποφάσεις, χωρίς τουλάχιστον την πρότερη έγγραφη ενημέρωση των εμπλεκομένων φορέων.

Η εξυπηρέτηση βραχυπρόθεσμων επαγγελματικών συμφερόντων δεν μας αφορά  και πάγια θέση μας είναι ο Δήμος σε συνεργασία με το ΚΤΕΛ να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την άμεση και μόνιμη εγκατάσταση σταθμού μετεπιβίβασης και στάθμευσης των λεωφορείων  στο σημείο που έχει καθοριστεί από το σχέδιο πόλεως και μόνο εκεί.

Οι στάσεις και η διαδρομή των λεωφορείων θα πρέπει να επανακαθοριστούν με γνώμονα την ασφαλή εξυπηρέτηση των επιβατών αλλά προφανώς και την οικονομική και επαγγελματική ανάπτυξη τόσο του Φορέα όσο και της τοπικής κοινωνίας.

Παράλληλα για την εύρυθμη λειτουργία της πόλης (μεταφορά πολιτών από τον σταθμό ΚΤΕΛ) προτείνουμε να εξετάσουμε το ενδεχόμενο δημιουργίας αστικής ή δημοτικής συγκοινωνίας προς προορισμούς κοινού ενδιαφέροντος.

Σαν σύλλογος, ο οποίος εκπροσωπεί το μεγαλύτερο μέρος των επαγγελματιών της περιοχής θα σταθούμε απέναντι σε οποιαδήποτε μονομερή ενέργεια ή απόφαση, η οποία δεν θα είναι νόμιμη, μόνιμη και ασφαλής για το επιβατικό κοινό.