Μενού Κλείσιμο

Τοπική Αγορά

Κίσαμος 11/04/2013

                                                                                                                        Αρ. Πρωτ. 190

ΠΡΟΣ: ΔΗΜΟ ΚΙΣΑΜΟΥ

ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ κ. ΠΙΤΣΙΓΑΥΔΑΚΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ

ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΙΣΑΜΟΥ κ. ΘΕΟΔΩΡΟΓΛΑΚΗ ΜΙΧΑΗΛ

ΠΡΟΕΔΡΟ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ κ. ΣΚΟΥΛΑΚΗ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ

ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΛΑΣΣΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ κ. ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΠΟΦΕΚ κ. ΚΟΥΝΕΛΑΚΗ ΣΤΕΛΛΙΟ

                           ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΝΩΣΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ ΚΙΣΑΜΟΥ κ. ΤΖΑΜΟΥΡΤΖΟΓΛΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟ

  

Αγαπητοί κύριοι/κυρίες

Ο Νέος Εμπορικός Σύλλογος Κισάμου, υλοποίησε την Τρίτη 09/04/2013 στο Φαλδάμειο Ίδρυμα της Μητροπόλεως Κισάμου & Σελίνου σύσκεψη με τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην Κίσαμο με τα εξής θέματα:

  1. Παζάρι Μεγάλης Παρασκευής
  2. «Τοπική Αγορά» – Στήριξη Τοπικών Προϊόντων & Παραγωγών
  3. Διοργάνωση εκδρομών με προορισμό την Κίσαμο

Ο  Πρόεδρος του Ν.Ε.Σ.Κ. ενημέρωσε τους επαγγελματίες για το Παζάρι της Μ. Παρασκευής και στη συνέχειατους παρουσίασε το πρόγραμμα του Συλλόγου για την υλοποίηση Bazaar με την ονομασία «Τοπική Αγορά» που θα λειτουργήσει συνδυαστικά με τη διοργάνωση εκδρομών με προορισμό την Κίσαμο.

Στα πλαίσια των προσπαθειών που καταβάλλονται για τη στήριξη της τοπικής οικονομίας, των τοπικών προϊόντων και παραγωγών και την τόνωση της αγοράς και με σκοπό της διοργάνωσης την προβολή της Κισάμου και των τοπικών προϊόντων (τόσο των αγροτικών όσο και των τυποποιημένων),ο  Ν.Ε.Σ.Κ. προτίθεται να υλοποιήσει την  «Τοπική Αγορά» από την Παρασκευή 10 Μαΐου 2013 και κάθε Παρασκευή έως το τέλος της τουριστικής περιόδου σε όλο το μήκος της οδού Σκαλίδη.

Η συνεργασία των επαγγελματιών με τους παραγωγούς της Κισάμου και η τόνωση της αγοράς μέσα από δράσεις προώθησης της παράδοσης και των προϊόντων μας, κρίνεται τουλάχιστον απαραίτητη, προκειμένου οι τοπικές επιχειρήσεις να συνεχίσουν να λειτουργούν.

Στο πλαίσιο της προώθησης & προβολής της Κισάμου, έχει ήδη σταλεί στους Συνδέσμους Τουριστικών Γραφείων Κρήτης επιστολή από το Σύλλογο, προκειμένου η συγκεκριμένη δράση  να προωθηθεί ως Τουριστικό Προϊόν. Η ανταπόκριση τους ήταν απολύτως θετική.

Εξίσου θετική ήταν και η ανταπόκριση των επαγγελματιών, οι οποίοι υπερψήφισαν τη συγκεκριμένη πρόταση του Συλλόγου.

Η «Τοπική Αγορά»,  θα πρέπει να βρει στήριξη τόσο από το Δήμο Κισάμου και την Δημοτική Κοινότητα, όσο και από όλους τους φορείς της επαρχίας Κισάμου προκειμένου να έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα για τον τόπο μας.

Παρακαλούμε το Δήμο και τη Δημοτική Κοινότητα Κισάμου, όπως επιτρέψει το κλείσιμο της οδού Σκαλίδη από την Παρασκευή 10 Μαΐου 2013 και κάθε Παρασκευή.

Στο πλαίσιο ουσιαστικότερης συνεργασίας αλλά και καλύτερης ενημέρωσης, το Προεδρείο του Ν.Ε.Σ.Κ. αιτείται συνάντησης με τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Κισάμου κ. Θεοδωρογλάκη, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Πιτσιγαυδάκη καθώς και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο. 

Παρακαλούμε όπως  απαντήσετε εγγράφως στα αιτήματα του Συλλόγου, προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα ο συντονισμός για τη  διοργάνωση της «Τοπικής Αγοράς» από την αρχή της τουριστικής περιόδου .

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και περιμένουμε την άμεση ανταπόκριση σας.

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                    Ο Γεν.Γραμματέας

Αννουσάκης Γεώργιος               Βερυκάκης Νικόλαος