Μενού Κλείσιμο

Σκοπός Επίσκεψης ΝΕΣΚ στο Ευρωκοινοβούλιο

Κίσαμος 27/01/2014

Αρ. Πρωτ. 265

ΠΡΟΣ: κ. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ ΘΕΟΔΩΡΟ

ΘΕΜΑ: ΣΚΟΠΟΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΝΕΣΚ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

Ο Νέος Εμπορικός Σύλλογος Κισάμου, ιδρύθηκε ως σωματείο το έτος 2010 και  λειτουργεί με την ανάδειξη του Διοικητικού Συμβουλίου από το Μάρτιο του 2011,απαριθμώντας ήδη 300 ενεργά μέλη.

Αποτελεί τον κύριο Φορέα Ανάπτυξης –Ενημέρωσης & Προώθησης της Τοπικής Επιχειρηματικότητας.

Κύριοι άξονες της προσπάθειας του Συλλόγου μας είναι, η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ,η  ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, η ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ των προϊόντων και υπηρεσιών των μελών μας, καθώς και η ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ της τοπικής επιχειρηματικότητας.

Ο Ν.Ε.Σ.Κ. ανήκει σε όλους τους επαγγελματίες της Κισάμου και βρίσκεται δίπλα σε κάθε έναν ξεχωριστά. Είναι και αντιμετωπίζεται από όλα τα μέλη του ως συνεργάτης και αυτό αποδεικνύεται από τη συμμετοχή και την εμπιστοσύνη τους καθημερινά.

Είναι το όργανο για να αντιμετωπίζονται καλύτερα τα οικονομικά, νομικά, διοικητικά και  πάσης φύσεως προβλήματα των επιχειρηματιών  της περιοχής.

Η σύσταση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Ε.Σ.Κ. έχει ως εξής:

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΕΣΚ

ΑΝΝΟΥΣΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΕΣΚ

ΧΑΙΡΕΤΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ – ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΕΣΚ & Β΄ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΒΕΧ

ΒΕΡΥΚΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ – ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΞΗΡΟΥΧΑΚΗΣ ΞΕΝΟΦΩΝ – ΤΑΜΙΑΣ ΝΕΣΚ

ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ – ΕΦΟΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΝΕΣΚ

ΠΕΡΑΘΩΡΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ – ΑΝΑΠΛ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΝΕΣΚ

ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ ΞΕΝΟΦΩΝ – ΑΝΑΠΛ.ΤΑΜΙΑΣ ΝΕΣΚ

ΠΑΤΕΡΟΜΙΧΕΛΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ – ΜΕΛΟΣ ΝΕΣΚ

ΜΥΛΩΝΑΚΗΣ ΣΤΕΛΛΙΟΣ – ΜΕΛΟΣ ΝΕΣΚ

Με αφορμή την επικείμενη επίσκεψη του Προεδρείου του Νέου Εμπορικού Συλλόγου Κισάμου στο Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες στις 29-30 & 31 Ιανουαρίου 2014, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στόχος της επίσκεψης μας είναι, η επιθυμία μας  για την άμεση ενημέρωση του Συλλόγου μας όσον αφορά στις «Αναπτυξιακές Πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Περιφερειακή Ανάπτυξη και Απασχόληση» στοχεύοντας στις δυνατότητες ανάπτυξης της Κισάμου.

Είναι γνωστό ότι η Κίσαμος διαθέτει τρεις από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στην Κρήτη, την Ελλάδα, αλλά και παγκοσμίως, οι οποίοι δεν είναι άλλοι από Ελαφονήσι, Μπάλο & Φαλάσαρνα, καθώς και αρχαιολογικούς και άλλους προορισμούς.

Ο Νέος Εμπορικός Σύλλογος Κισάμου συνεχίζοντας την προσπάθεια του για την «Προβολή- Προώθηση & Ανάπτυξη της Κισάμου» επιθυμεί μέσα από γόνιμες συνεργασίες και πρωτοβουλίες, να επιφέρει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα σε επίπεδο τοπικής ανάπτυξης.

O σημαντικός ρόλος της πόλης στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη αλλά και την ποιότητα ζωής των πολιτών, έχει αναγνωριστεί διεθνώς. Η ολοκληρωμένη πολιτική αστικής ανάπτυξης προωθεί, πέρα από την ανάπλαση του αστικού ιστού, την πολυδιάστατη αναζωογόνηση της πόλης.

Σύμφωνα με την υφιστάμενη ελληνική νομοθεσία, «ανάπλαση περιοχής είναι το σύνολο των κατευθύνσεων, μέτρων, παρεμβάσεων και διαδικασιών πολεοδομικού, οικονομικού και ειδικού αρχιτεκτονικού χαρακτήρα, που προκύπτουν από σχετική μελέτη και που αποσκοπούν κυρίως στη βελτίωση των όρων διαβίωσης των κατοίκων, τη βελτίωση του δομημένου περιβάλλοντος, την προστασία και ανάδειξη των πολιτιστικών, ιστορικών, μορφολογικών και αισθητικών στοιχείων και χαρακτηριστικών της περιοχής».

Οι περιοχές που χρήζουν μιας ιδιαίτερης αντιμετώπισης είναι κυρίως αυτές που παρουσιάζουν φαινόμενα υποβάθμισης και βαθμιαίας εγκατάλειψης.

Η Κίσαμος δυστυχώς ανήκει σε αυτή την κατηγορία ,καθώς  τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε φθίνουσα πορεία με έντονα σημάδια παρακμής.

Ο Ν.Ε.Σ.Κ. αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα αλλαγής της υφιστάμενης κατάστασης, επιδιώκει την ένταξη της  Κισάμου σε ένα αναπτυξιακό πλαίσιο, προκειμένου να μπορέσει να ανταποκριθεί καλύτερα στους στόχους της βιωσιμότητας που έρχονται ολοένα και περισσότερο στο προσκήνιο τα τελευταία χρόνια, διατηρώντας, προστατεύοντας και αξιοποιώντας κατάλληλα την πλούσια φυσική, ιστορική και πολιτιστική της κληρονομιά, σε συνδυασμό με την επιχειρηματική ανάπτυξη της περιοχής ως κίνητρο του να παραμείνει η νεολαία της Κισάμου στην εν λόγω περιοχή και να αναπτυχθεί επιχειρηματικά.

Αναφέρουμε επιγραμματικά κάποιες προτάσεις του Συλλόγου μας για την ανάπτυξη της Κισάμου, από τις οποίες προτάσεις, επίκεντρο αποτελεί η «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ ΚΙΣΑΜΟΥ» την οποία  θα παρουσιάσουμε εγγράφως  με περισσότερες λεπτομέρειες. Αναζητούμε την εξεύρεση του κατάλληλου χρηματοδοτικού μέσου για την υλοποίηση ενός ευρύτερου συνολικού προγράμματος ανάπλασης.  Στόχος μας είναι η εκπόνηση Αρχιτεκτονικής Μελέτης και η χρηματοδότηση του Προγράμματος  “ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΚΙΣΑΜΟΥ” μέσω Κοινοτικών  ή Ευρωπαϊκών Κονδυλίων.

Σας παραθέτουμε επιγραμματικά κάποιες από τις προτάσεις του Συλλόγου μας, για την Αστική Αναζωογόνηση της Κισάμου.

“ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΚΙΣΑΜΟΥ”

  1. ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΙΣΑΜΟΥ
  2. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ “OPEN MALL
  3. ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΤΗΣ ΚΙΣΑΜΟΥ
  4. ΟΙΚΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΛΑΤΑΝΟΥ ΩΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ
  5. ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΚΙΣΑΜΟΥ

Ως εκ τούτου ,θα θέλαμε να σας καταθέσουμε την επιθυμία του Δ.Σ. για το συντονισμό εκ μέρους σας, συναντήσεων του Προεδρείου του Συλλόγου μας με υπηρεσίες του Κοινοβουλίου, προκειμένου να κατατεθούν προτάσεις του ΝΕΣΚ, στο πλαίσιο της «Αστικής Αναζωογόνησης» της Κισάμου.

Σας ευχαριστούμε θερμά εκ των προτέρων  για τη βοήθεια σας στη διοργάνωση των αναγκαίων συναντήσεων του Προεδρείου του ΝΕΣΚ. Είμαστε στη διάθεση σας για τυχόν διευκρινήσεις.

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ            Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΝΝΟΥΣΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ        ΒΕΡΥΚΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ