Μενού Κλείσιμο

Προτάσεις ΝΕΣΚ προς ΕΣΕΕ

Κίσαμος 21/01/2014

Αρ. Πρωτ. 263

ΠΡΟΣ: ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

ΠΡΟΕΔΡΟ κ. ΚΟΡΚΙΔΗ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΚΡΗΤΗΣ

Αξιότιμε Πρόεδρε της ΕΣΕΕ,

Παρακολουθώντας τις καθημερινά ραγδαίες εξελίξεις στον επιχειρηματικό-εμπορικό κόσμο της χώρας μας, η Διοίκηση του Νέου Εμπορικού Συλλόγου Κισάμου εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια και διαμαρτυρία της, για τον τρόπο αντιμετώπισης των ΜμΕ στην Ελλάδα.

Τα δυσβάσταχτα φορολογικά και εισπρακτικά μέτρα του κράτους , δίνουν το ανώτερο 6 μήνες διάρκεια ζωής στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας.

Ως φορέας που παρακολουθεί τις εξελίξεις και αφουγκράζεται τις ανάγκες των εμπόρων της Κισάμου, έχουμε την αίσθηση ότι όλα τα Συνδικαλιστικά όργανα της χώρας μας, απευθύνονται  «Εις  Ώτα μη ακουόντων» καθώς οι οποιεσδήποτε διεκδικήσεις μας καταλήγουν στο κενό.

Διεκδίκηση όλων των Συνδικαλιστικών Οργάνων του κλάδου μας, θα πρέπει να είναι απλώς το αυτονόητο, που δεν είναι άλλο από την επιβίωση της «Ραχοκοκαλιάς της Κοινωνίας», δηλαδή των ΜμΕ, αφού δεν υπάρχει πλέον λεπτό για χάσιμο.

Ζητάτε προτάσεις για το μέγα ζήτημα του ΟΑΕΕ, τη στιγμή που γνωρίζουμε όλοι ότι ένα ποσοστό    50%- 60% των εμπόρων αδυνατούν να καλύψουν τις ασφαλιστικές εισφορές τους, ενώ οι όποιες προτάσεις των Συνδικαλιστών προς τους αρμόδιους, δεν έχουν κανένα απολύτως αποτέλεσμα.

Όσον αφορά στο θέμα του ΕΤΕΑΝ, θα θέλαμε να μας ενημερώσετε αν έχει χρηματοδοτηθεί έστω και μια επιχείρηση που αντιμετωπίζει πρόβλημα, ή αν αφορά μόνο τις απολύτως υγιείς επιχειρήσεις που ούτως ή άλλως δεν χρειάζονται χρηματοδότηση.

Από τη μεριά μας ως Σύλλογος, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε και προσωπικά κύριε Κορκίδη, για την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην Κίσαμο, καθώς το 80% των τοπικών επιχειρήσεων οδηγούνται σταδιακά στη στάση πληρωμών.

Το Προεδρείο του Ν.Ε.Σ.Κ. κλήθηκε το Νοέμβριο του 2013 να συμμετέχει στην Παγκρήτια Σύσκεψη των Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης, όπου με λύπη και απογοήτευση διαπιστώσαμε ότι κανένας εκπρόσωπος του Κοινοβουλίου δεν μας έκανε την τιμή να είναι παρών, προκειμένου να ακούσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σε καθημερινή βάση.

Ως εκ τούτων, ο Σύλλογος μας προτείνει, αν όχι απαιτεί, τη λειτουργία όλων των Συνδικαλιστικών  οργάνων ως «ένας ενιαίος φορέας» με κοινή πολιτική, που θα αγωνίζεται υπέρ των Συνδικαλιστών και μόνο και όχι με βάση «Άτυπες Πολιτικές Γραμμές».

Ζητάμε να παρθούν ισχυρότερες πρωτοβουλίες έναντι των Διοικούντων της χώρας και των αποφάσεων τους, διεκδικώντας ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίοι, διαφορετικά, η ύπαρξη Συνδικαλιστικών Οργάνων είναι τουλάχιστον ανώφελη.

Η παρουσία των αρμόδιων Βουλευτών του τόπου σε κάθε σύσκεψη των Συνδικαλιστών, κρίνεται επίσης απολύτως αναγκαία, ούτως ώστε να δίνεται η ευκαιρία στους εκπροσώπους των φορέων, να καταθέτουν τα προβλήματα τους και να προτείνουν τις λύσεις που θεωρούν αποτελεσματικές.

Σας ευχαριστούμε θερμά!

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ            Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΝΝΟΥΣΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ        ΒΕΡΥΚΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ