Μενού Κλείσιμο

Πλανόδιο Εμπόριο

Κίσαμος 07/03/2013

ΠΡΟΣ: ΔΗΜΟ ΚΙΣΑΜΟΥ

ΔΗΜΑΡΧΟ κ. ΜΥΛΩΝΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΟ & ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥΣ

 

Ο Νέος Εμπορικός Σύλλογος Κισάμου στην προσπάθεια που αδιάκοπα καταβάλλει για την προστασία των επιχειρήσεων της Κισάμου από τους εισβολείς, που χωρίς κανένα ενδοιασμό ενεργούν εις βάρος των νόμιμων στεγασμένων επιχειρήσεων, διαπιστώνει με μεγάλη λύπη και απογοήτευση, ότι για ακόμα μια φορά ο Δήμος Κισάμου, δεν έχει προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες για την προστασία του στεγασμένου εμπορίου.

Το Παρεμπόριο ασκούμενο στο περιθώριο των νόμιμων συναλλαγών, έχει πάρει τα τελευταία χρόνια ανεξέλεγκτες διαστάσεις, με αποτέλεσμα να απειλεί την ομαλή λειτουργία της αγοράς και τη βιωσιμότητα των νόμιμων επιχειρήσεων.

Πλήττεται άμεσα η ανταγωνιστικότητα των νομίμως λειτουργούντων επιχειρήσεων , οι οποίες στηρίζουν την οικονομία της τοπικής κοινωνίας, εφόσον  καλούνται να ανταγωνιστούν με άνισους όρους κόστους παραγωγής και διακίνησης, προϊόντα μη ελεγμένης ποιότητας.

O Ν.Ε.Σ.Κ. δέχεται συχνά, τηλεφωνήματα διαμαρτυρίας για τους πλανόδιους μικροπωλητές & τους παραγωγούς που πωλούν τα προϊόντα τους, χωρίς να διαθέτουν τις απαιτούμενες άδειες.

Ως εκπρόσωπος του επιχειρηματικού κόσμου, ο Νέος Εμπορικός Σύλλογος Κισσάμου ζητά

για ακόμη μία φορά:

  • Το Συντονισμό και τη Συμμετοχή όλων των Αρμόδιων Ελεγκτικών  Οργάνων για την πάταξη κάθε είδους παραβατικής συμπεριφοράς που έχει κατακλύσει την Κίσαμο και τον  ευρύτερο Τουριστικό Άξονα της Κισάμου
  • Την αυστηρή εφαρμογή της κείμενης Ελληνικής και Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας
  • Την προστασία του νόμιμου στεγασμένου εμπορίου
  • Την πληροφόρηση και προστασία του καταναλωτή

Στη σημερινή εποχή που τα λουκέτα δημιουργούν μία νέα γκρίζα καθημερινή πραγματικότητα, κάθε τι που επιδεινώνει την κατάσταση των Μικρομεσαίων επιχειρήσεων , πλήττει ουσιαστικά τον ιστό και τη συνοχή της κοινωνίας μας, και για το λόγο αυτό θα πρέπει να δοθεί άμεσα λύση.

Κατόπιν τούτων, ο Νέος Εμπορικός Σύλλογος Κισάμου αιτείται στο Δήμο Κισάμου να προβεί στο συντονισμό της Δημοτικής Αρχής και μέσα από τις νόμιμες διαδικασίες να αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα του παραεμπορίου στην Κίσαμο.

Περιμένουμε την έγγραφη απάντηση σας.

 

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΝΝΟΥΣΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ            ΒΕΡΥΚΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ