Μενού Κλείσιμο

Παρεμπόριο στον Τουριστικό Άξονα της Κισάμου

Κίσαμος   17/05/2012

                                                                                                                        Αρ. Πρωτ. 81

ΠΡΟΣ: ΔΗΜΟ ΚΙΣΣΑΜΟ, Υπόψιν  Δημάρχου κ. Μυλωνάκη

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΚΙΣΣΑΜΟΥ, ΔΟΥ ΚΙΣΣΑΜΟΥ

Το Παρεμπόριο ασκούμενο στο περιθώριο των νομίμων συναλλαγών, έχει πάρει τα τελευταία χρόνια ανεξέλεγκτες διαστάσεις, με αποτέλεσμα να απειλεί την ομαλή λειτουργία της αγοράς και τη βιωσιμότητα των νόμιμων επιχειρήσεων.

Πλήττεται άμεσα η ανταγωνιστικότητα των νομίμως λειτουργούντων επιχειρήσεων , οι οποίες στηρίζουν την οικονομία της τοπικής κοινωνίας, εφόσον  καλούνται να ανταγωνιστούν με άνισους όρους κόστους παραγωγής και διακίνησης, προϊόντα μη ελεγμένης ποιότητας.

O Ν.Ε.Σ.Κ. δέχεται συχνά, τηλεφωνήματα διαμαρτυρίας για τους πλανόδιους μικροπωλητές & τους παραγωγούς που κινούνται στον Τουριστικό Άξονα της Κισσάμου και πωλούν τα προϊόντα τους, χωρίς να διαθέτουν τις απαιτούμενες άδειες.

Ως εκπρόσωπος του επιχειρηματικού κόσμου, ο Νέος Εμπορικός Σύλλογος Κισσάμου ζητά:

Το Συντονισμό και τη Συμμετοχή όλων των Αρμόδιων Ελεγκτικών  Οργάνων για την πάταξη κάθε είδους παραβατικής συμπεριφοράς που έχει κατακλύσει τον  ευρύτερο Τουριστικό Άξονα της Κισσάμου

Την αυστηρή εφαρμογή της κείμενης Ελληνικής και Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας

Την προστασία του νόμιμου στεγασμένου εμπορίου

Την πληροφόρηση και προστασία του καταναλωτή

Στη σημερινή εποχή που τα λουκέτα δημιουργούν μία νέα γκρίζα καθημερινή πραγματικότητα, κάθε τι που επιδεινώνει την κατάσταση των Μικρομεσαίων επιχειρήσεων , πλήττει ουσιαστικά τον ιστό και τη συνοχή της κοινωνίας μας, και για το λόγο αυτό θα πρέπει να δοθεί άμεσα λύση.

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

   Ο Πρόεδρος                                                    Ο Γεν. Γραμματέας

Αννουσάκης Γεώργιος                                      Βερυκάκης Νικόλαος