Μενού Κλείσιμο

Παραλία Τελωνείου

Κίσαμος 20/03/2013

ΠΡΟΣ: ΔΗΜΟ ΚΙΣΑΜΟΥ

ΥΠΟΨΙΝ: Δημάρχου κ. Μυλωνάκη Γεωργίου &

                  Αρμόδιων Αντιδημάρχων

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΜΕΙΖΟΝΟΣ & ΕΛΑΣΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

Ο Νέος Εμπορικός Σύλλογος Κισάμου με επιστολή του, με αρ.πρωτ.78/08-05-2012 είχε καταθέσει προς το Δήμο Κισάμου τις έγγραφες προτάσεις του για τη βελτίωση της λειτουργίας της Παραλίας Τελωνείου.

Ενόψει της έναρξης της νέας τουριστικής περιόδου, διαπιστώνουμε ότι η κατάσταση στην Παραλία παραμένει η ίδια.

Λαμβάνοντας υπόψιν  τα επαναλαμβανόμενα παράπονα των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Παραλιακή Ζώνη του Καστελίου και έχοντας επίγνωση των δύσκολων οικονομικών συνθηκών που επικρατούν σε όλη την Ελλάδα, αιτούμαστε για ακόμα μια φορά όπως, το  τέλος χρήσης κοινόχρηστων χώρων της συγκεκριμένης Ζώνης να οριστεί ως «Ανταποδοτικό», έτσι ώστε να καλύπτει τις ανάγκες καλής λειτουργίας της Παραλίας.

Η Παραλία Τελωνείου είναι κομμάτι της Κισάμου με μεγάλη επισκεψιμότητα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και οι επιχειρηματίες καταβάλλουν προσπάθειες ώστε η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών να παραμένει υψηλή.

Μεγάλο πρόβλημα  ωστόσο παραμένει  και η πρόσβαση στην Παραλία , καθώς δεν υπάρχουν πινακίδες  με την ένδειξη «ΠΡΟΣ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΕΛΩΝΕΙΟΥ» οι οποίες θα διευκόλυναν τους επισκέπτες και  θα έκαναν ευκολότερη την πρόσβαση τους σε αυτή. Αναμφισβήτητα, αυτό είναι ένα ζήτημα το οποίο θα πρέπει να λυθεί άμεσα.

Παρακαλούμε για τον καθορισμό από το Δήμο Κισάμου, των κατάλληλων σημείων στα οποία θα μπορέσουν να  τοποθετηθούν οι  πινακίδες , καθώς και την άμεση τοποθέτηση τους.

Σε κάθε άλλη περίπτωση ο Νέος Εμπορικός Σύλλογος Κισάμου σε συνεργασία με τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην Παραλία, αλλά και με τη σύμφωνη γνώμη και συνεργασία του Δήμου,  θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την τοποθέτηση των πινακίδων.

Σας καταθέτουμε εκ νέου τις προτάσεις μας για τη βελτίωση της λειτουργίας της Παραλίας Τελωνείου και περιμένουμε την έγγραφη απάντηση σας, για τις κινήσεις στις οποίες πρόκειται να προβεί ο Δήμος για τη βελτίωση της.

Ευελπιστούμε ότι θα μεριμνήσετε άμεσα για την επίλυση των παραπάνω θεμάτων, πριν την επίσημη έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Ευχαριστούμε πολύ!!

Προτάσεις  Νέου Εμπορικού Συλλόγου Κισάμου για τη Βελτίωση της λειτουργίας της Παραλίας Τελωνείου

 • Σύνδεση Παραλίας στο Βιολογικό
 • Επισκευή του δρόμου πίσω από την Παραλία και  να τοποθετηθούν «Σαμαράκια» που θα εμποδίζουν την ανάπτυξη μεγάλης ταχύτητας.
 • Φωτισμός σε όλο το μήκος της Παραλίας
 • Τοποθέτηση μικρών κάδων απορριμμάτων για τους επισκέπτες, σε όλη την Παραλία.
 • Χημικές τουαλέτες για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών
 • Πινακίδες που θα οδηγούν στην Παραλία σε όλες τις εισόδους (Πλατεία δημαρχείου –Πλατεία Τζανακάκη – Γέφυρα Πύργου)
 • Καθαριότητα Παραλίας και Καλλωπισμός Σιντριβανιού      
 • Απομάκρυνση ή αλλαγή πλεγμάτων περίφραξης & αντικατάστασης τους με καλαίσθητα .
 • Πάταξη των παράνομων επιχειρήσεων (Καντίνες κλπ)
 • ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

  ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                       Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

  ΑΝΝΟΥΣΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ           ΒΕΡΥΚΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ