Μενού Κλείσιμο

Οδηγός Ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας Κισάμου

ΠΡΟΣ: Υπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Λυκουρέντζο

Κοινοποίηση Προς: Δήμο Κισάμου, κ. Βολουδάκη , κ. Μαρκογιαννάκη, κ. Βιρβιδάκη, κ. Σταθάκη

Με αφορμή το τραγικό περιστατικό της προηγούμενης Πέμπτης 21 Ιουνίου 2012, όπου ένα παιδί 16 μόλις χρόνων έχασε τη ζωή του στη θαλάσσια περιοχή του Καστελίου Κισάμου, έρχεται  στο προσκήνιο της τοπικής επικαιρότητας για ακόμα μια φορά, το μείζων πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Κίσαμος εδώ και αρκετό καιρό. Αυτό της έλλειψης οδηγών ασθενοφόρων στο Κέντρο Υγείας Κισάμου.

Είναι γεγονός , ότι η καθυστέρηση στην παροχή Πρώτων Βοηθειών, μπορεί να αποβεί μοιραία στην αντιμετώπιση  των έκτακτων περιστατικών, που καθημερινά έρχεται αντιμέτωπη η κοινωνία της Κισάμου ιδιαίτερα το καλοκαίρι, που η κίνηση είναι αυξημένη λόγω της Τουριστικής Περιόδου.

Το πρόβλημα της έλλειψης οδηγών και πληρωμάτων του ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας Κισάμου,  θέτει σε κίνδυνο τόσο τη ζωή των κατοίκων της Κισάμου όσο και των επισκεπτών, καθώς η περιοχή μας είναι κατεξοχήν τουριστική περιοχή, με χαρακτηριστικά σημεία αναφοράς όπως τα Φαλάσαρνα, το Ελαφονήσι και ο Μπάλος, περιοχές που δέχονται καθημερινά χιλιάδες επισκέπτες.

Για άλλη μια φορά καταδεικνύεται το πρόβλημα υποστελέχωσης του ΕΚΑΒ καθώς για το Κέντρο Υγείας Κισάμου, δεν προβλέπεται βάρδια από τις 3 το μεσημέρι και μετά για οδηγό , με αποτέλεσμα το ασθενοφόρο του Κέντρου  να παραμένει ακινητοποιημένο και να αναγκάζονται οι γιατροί να περιμένουν ασθενοφόρο από τα Χανιά , (που απέχουν γύρω στα 40 χιλιόμετρα),προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα περιστατικά.

Απευθύνουμε έκκληση άμεσης κάλυψης των επιτακτικών αναγκών του Κέντρου Υγείας Κισάμου σε προσωπικό, έτσι ώστε να μη θρηνήσουμε θύματα λόγω αδιαφορίας , ή περικοπών που λειτουργούν εις βάρος του Έλληνα Πολίτη και μόνο.

«Η δημόσια υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και κανείς δεν μπορεί θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια ή και τη ζωή ασθενών, λόγω της έλλειψης προσωπικού»

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

   Ο Πρόεδρος                                                     Ο Γεν. Γραμματέας

Αννουσάκης Γεώργιος                                          Βερυκάκης Νικόλαος