Μενού Κλείσιμο

Κ.Ε. Εφορία Κλασικών Αρχαιοτήτων

Κίσαμος : 10/01/2012

                                                                                                                       Αρ. Πρωτ.: 52

ΠΡΟΣ: Κ.Ε. ΕΦΟΡΙΑ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΔΗΜ. ΚΙΣΑΜΟΥ: κ. ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ κ. ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗ κ. ΣΚΟΡΔΑ

 

Ο πρόεδρος και το Δ.Σ. του Νέου Εμπορικού Συλλόγου Κισάμου μετά από συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Συλλόγου μας, που βρίσκεται στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου 106,  επικεντρώθηκε στις ενέργειες που πρέπει να γίνουν προκειμένου να επιτευχθεί η αξιοποίηση των υπαίθριων αρχαιολογικών χώρων για την ανάδειξη και προβολή του Δήμου μας.

Ζητάμε από την Αρχαιολογική Υπηρεσία να εκπονήσει κάποιες μελέτες προκειμένου να επιτευχθεί η αναβάθμιση των υποδομών για την ανάδειξη και προβολή στο ευρύτερο κοινό, του συνόλου των υπαίθριων αρχαιολογικών χώρων και του πολιτιστικού πλούτου του Καστελίου Κισάμου.

Αυτό θα έχει ως συνέπεια, παράλληλα να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την αναβάθμιση των τουριστικών υποδομών πετυχαίνοντας την αύξηση της  επισκεψιμότητας.

Οι υπαίθριοι αρχαιολογικοί χώροι έχουν δυναμική, και μπορεί να γίνουν μοχλός ανάπτυξης του τουρισμού και προώθησης του αρχαίου πολιτισμού μας, μέσα από τον σύγχρονο πολιτισμό .

Άλλωστε η αναβάθμιση αυτών των χώρων πέραν του ότι αποκαθιστά την ιστορία, συμβάλλει με τρόπο ξεχωριστό στη ψυχαγωγία του περιπατητή.

 

 

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Αννουσάκης Γεώργιος