Μενού Κλείσιμο

Δημοτικό Στάδιο Κισάμου

Κίσαμος 13/12/2013

Αρ. Πρωτ. 251

ΠΡΟΣ: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ κ. ΑΡΝΑΟΥΤΑΚΗ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΧΑΝΙΩΝ: ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ κ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟ

ΔΗΜΟ ΚΙΣΑΜΟΥ: ΔΗΜΑΡΧΟ κ. ΜΥΛΩΝΑΚΗ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:ΠΡΟΕΔΡΟ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ κ. ΣΚΟΥΛΑΚΗ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΛΑΣΣΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ κ. ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗ

ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ ΠΓΣ: ΠΡΟΕΔΡΟ κ. ΡΟΚΑΚΗ

ΑΟ ΚΙΣΑΜΟΥ:ΠΡΟΕΔΡΟ κ. ΜΠΙΚΑΚΗ ΜΑΡΙΑ

Αξιότιμοι κύριοι/κυρίες

Με την ευκαιρία της τοποθέτησης του νέου χλοοτάπητα ποδοσφαίρου  στο Δημοτικό Στάδιο Κισάμου και σε συνέχεια της επιστολής του ΑΟ Κισάμου με αρ.πρωτ.61/29—11-13 που κατατέθηκε στο Σύλλογο μας, θέλουμε να σας εκφράσουμε τον προβληματισμό μας για τον αγωνιστικό χώρο αθλημάτων στίβου του σταδίου, ο οποίος κρίνεται εντελώς ανεπαρκής για την άρτια προετοιμασία των αθλητών του στίβου.

Δημοτικό Στάδιο σημαίνει παράλληλα και Στίβος. Η συμμετοχή και η άθληση σε ένα σωματείο Κλασσικού Αθλητισμού αποτελούν τον πυρήνα του Αθλητισμού.

Ο ΑΟ Κισάμου ο οποίος αριθμεί ήδη περίπου 90 παιδιά, έχει στο ενεργητικό του όχι αμελητέες διακρίσεις και μια αξιόλογη παρουσία στο χώρο του αθλητισμού τόσο σε Παγκρήτιο όσο και σε Πανελλήνιο επίπεδο, η οποία αναγνωρίζεται από την Ομοσπονδία Στίβου Σ.Ε.Γ.Α.Σ. ΚΡΗΤΗΣ.

Τα παιδιά του ΑΟ Κισάμου προπονούνται σε 15 διαφορετικά αθλήματα, σε συνθήκες που μόνο ιδανικές δεν μπορούν να χαρακτηριστούν.

Για την ανάπτυξη του Κλασσικού Αθλητισμού και την εκγύμναση των νέων παιδιών της πόλης κι όλης της περιοχής, οι στοιχειωδώς άρτιες εγκαταστάσεις είναι εντελώς απαραίτητες καθώς ο αθλητισμός είναι δημόσιο αγαθό και κορυφαίο στοιχείο ποιότητας ζωής.

Το στάδιο της πόλης της Κισάμου πρέπει να γίνει σημείο αναφοράς της νεολαίας της. Δεν μπορούμε να μιλάμε για Εθνικό ή Δημοτικό στάδιο χωρίς σύγχρονη υποδομή για ανάπτυξη του κλασικού αθλητισμού (στίβος).

Ταυτόχρονα, είναι υποχρεωτικό να καλύπτονται και οι ανάγκες των υποψηφίων των Πανελληνίων Εξετάσεων, οι οποίοι διαγωνίζονται και στοχεύουν στη Γυμναστική Ακαδημία, στις αστυνομικές ή τις στρατιωτικές σχολές, ούτως ώστε να διαγωνίζονται επί ίσοις όροις με τα παιδιά των άλλων περιοχών.

Είναι προφανές ότι οι εγκαταστάσεις του κλασσικού αθλητισμού στην πόλη μας, χρειάζονται αναβάθμιση άμεσα.

Η Περιφέρεια Κρήτης και η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων  αναγνωρίζοντας  την ανάγκη βελτίωσης των υποδομών του Δημοτικού Σταδίου Κισάμου, διέθεσε ένα αξιόλογο χρηματικό ποσό, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες αναβάθμισης των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Διαπιστώνουμε δυστυχώς ότι στις εργασίες αναβάθμισης του σταδίου, δεν περιλαμβάνονται οι εγκαταστάσεις του στίβου.  Απαραίτητη προϋπόθεση για τη σωστή προπόνηση των παιδιών του στίβου, είναι η κατασκευή tartan καθώς και η αντικατάσταση του στρώματος Ύψους, το οποίο είχε τοποθετηθεί στο στάδιο προ 10ετίας . Επίσης κρίνεται απολύτως απαραίτητη από την Ε.Α.Σ.  Σ.Ε.Γ.Α.Σ. ΚΡΗΤΗΣ σύμφωνα και με την επιστολή που σας έχει αποστείλει  με αρ.πρωτ.313-2/12/2013,η παρεμπόδιση  τοποθέτησης  πλαστικού χλοοτάπητα στο χώρο πίσω από τα δύο τέρματα ποδοσφαίρου, που χρησιμοποιείται από τους αθλητές του στίβου για τα αγωνίσματα των αλμάτων και ρίψεων.

Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί να βοηθήσουμε τα νέα παιδιά της πόλης μας που δραστηριοποιούνται τόσο στο χώρο του ποδοσφαίρου όσο και του στίβου, δίνοντας τους ισάξιες ευκαιρίες σωστής προπόνησης, αλλά και συνεργασίας μεταξύ τους προκειμένου να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Παρακαλούμε πολύ για την έμπρακτη βοήθεια σας και για τις εν λόγω στοιχειώδης εγκαταστάσεις του Δημοτικού Σταδίου Κισάμου, προκειμένου να ανταμείψουμε τους κόπους των αθλητών μας, προσφέροντας τους απλά το αυτονόητο. Ένα στάδιο στο οποίο θα μπορούν να προπονούνται με αξιοπρέπεια και την σιγουριά ότι στον αγώνα που καταβάλλουν δεν είναι μόνοι τους.

Επισυνάπτεται η επιστολή του ΑΟ Κισσάμου.

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος       Ο Γεν. Γραμματέας

Αννουσάκης Γεώργιος      Βερυκάκης Νικόλαος