Μενού Κλείσιμο

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΙΑΣ ΕΒΕΧ ΣΤΟΝ ΝΕΣΚ

 Tην Τετάρτη 22 Ιουλίου, επισκέφτηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Νέου Εμπορικού Συλλόγου Κισσάμου στα γραφεία του συλλόγου αντιπροσωπία του ΕΒΕ Χανίων αποτελούμενη από τον Αντιπρόεδρο κ. Σταύρο Χατζηδημητρίου, τον Γ.Γ. κ. Μιχάλη Χαιρετάκη και το μέλος του Δ.Σ. κ.  Θεοδώρα Κυριακάκη.   Αφού συνεχάρησαν το νέο Δ.Σ. για την εκλογή τους,  προσέφεραν  την αμέριστη συμπαράσταση του Επιμελητηρίου έτσι ώστε το νέο Δ.Σ. να επιτύχει τους σκοπούς του και να υλοποιήσει το προγραμματισμό του στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε.

Στο πλαίσιο της συζήτησης που ακολούθησε, κατόπιν προτάσεως του Δ.Σ. Ν.Ε.Σ.Κ. δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στην τουριστική περίοδο που διανύουμε και  συγκεκριμένα:

1)  Στις αρνητικές επιπτώσεις  που έχει η καθυστέρηση της  περάτωσης των έργων  διασύνδεσης Κρήτης- Πελοποννήσου στο τμήμα της Εθνικής οδού και το τμήμα από Χανιά έως Κίσαμο όπου
 η  κυκλοφορία  διεξάγεται με μεγάλη ταλαιπωρία τόσο για ντόπιους όσο  και για τους επισκέπτες, έχοντας αρνητικό αντίκτυπο στον τουρισμό.

Συμφωνήθηκε  από κοινού  να ασκηθούν πιέσεις προς τους αρμόδιους ώστε να επισπευτεί η παράδοση του τμήματος.

 2) Η αρνητική πορεία  που παρουσιάζει το αεροδρόμιο ‘’Δασκαλογιάννης’’ από την   πρώτη μέρα της ανάληψης των καθηκόντων της  Fraport όπου  παρά τις υποσχέσεις για  ολοκληρωμένο πλάνο, εκμοντερνισμό και ανάπτυξη, οι  μείωση σε πτήσεις και επιβάτες  είναι απογοητευτική  γιατί δυστυχώς, στα Χανιά, το μόνο που αυξήθηκε ήταν οι φόροι και οι επιβαρύνσεις.

3) Η  ανάγκη συνεργασίας όλων των φορέων της Κισάμου , επιχειρηματικού κόσμου και ανθρώπων του τουρισμού, ώστε να προχωρήσει άμεσα μια  σειρά παρεμβάσεων και πρωτοβουλιών με  στόχο την καθιέρωση του brand name Κίσσαμος, φιγουράροντας δίπλα στους κορυφαίους φημισμένους τουριστικούς προορισμούς  Μπάλο, Φαλάσαρνα και Ελαφονήσι, προβάλλοντας παράλληλα  τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής καθώς, η Κίσαμος εκτός από τις 3 από τις κορυφαίες παραλίες, έχει μοναδικά χαρακτηριστικά πολιτισμού, διατροφής και ιστορίας που μπορεί να παίξουν πρωταρχικό ρόλο στην επιπλέον ανάπτυξη και αναβάθμιση της περιοχής   και  καθιέρωσή της ως  ανταγωνιστικού προορισμού στην παγκόσμια τουριστική αγορά βοηθώντας στην περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού.

Η συνάντηση των δύο φορέων, πραγματοποιήθηκε σε άριστο κλίμα, με τους παρευρισκόμενους να   δηλώνουν  την επιθυμία τους για συνέχιση  της άριστης συνεργασίας έως τώρα.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.