Μενού Κλείσιμο

2ο Τμήμα Σεμιναρίων Επιμόρφωσης Εργοδοτών Τεχνικού Ασφαλείας

Ο Νέος Εμπορικός Σύλλογος Κισάμου σε συνεργασία με το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων, προτίθεται να υλοποιήσει άμεσα σεμινάρια Τεχνικού Ασφαλείας για όλες τις επιχειρήσεις της Κισάμου.

Σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα 17/96 (ΠΔ 17/96), κάθε επιχείρηση που απασχολεί, ή πρόκειται να απασχολήσει προσωπικό, πρέπει να έχει Τεχνικό Υγείας και Ασφάλειας (ΤΥΑ), δηλωμένο στην Επιθεώρηση Εργασίας.

Από την ίδια Νομοθεσία, προβλέπεται ότι καθήκοντα ΤΥΑ σε μικρές επιχειρήσεις, μπορούν να ασκήσουν οι ίδιοι οι επιχειρηματίες, αρκεί να έχουν παρακολουθήσει ειδικό σεμινάριο επιμόρφωσης εργοδοτών για την άσκηση των καθηκόντων τους ως Τεχνικών Ασφάλειας, πιστοποιημένο από το Υπουργείο Εργασίας.

Τα σεμινάρια αυτά είναι διάρκειας:

  • 10 ωρών για επιχειρήσεις Γ! κατηγορίας επικινδυνότητας: Γραφεία, καταστήματα, ξενοδοχεία, εστιατόρια, ιατρεία, λοιπές υπηρεσίες, μεταφορές, εμπόριο, αποθηκεύσεις, τράπεζες,  διοικητικές υπηρεσίες, υπηρεσίες παροχής υπηρεσιών.
  • 35 ωρών για επιχειρήσεις Β! κατηγορίας επικινδυνότητας οι οποίες έχουν κλείσει 10 έτη λειτουργίας και πάνω, με το ίδιο Α.Φ.Μ.: Επισκευές και συντηρήσεις, πρατήρια υγρών καυσίμων, μεταποίηση, κατασκευές παντός είδους από ξύλο ή μέταλλο, οικοδομικά και τεχνικά επαγγέλματα: (Υδραυλικές, ψυκτικές, ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, οικοδομικές εργασίες.

Ο Ν.Ε.Σ.Κ. στα πλαίσια των προσπαθειών που καταβάλει για την καλύτερη εξυπηρέτηση των μελών του, πρόκειται να υλοποιήσει τα Σεμινάρια Τεχνικού Ασφαλείας στην Κίσαμο.

 Αιτήσεις συμμετοχής για τα σεμινάρια θα εξακολουθούν να γίνονται δεκτές  έως και την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013. 

 

Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και αιτήσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθύνεστε στη γραμματεία του Νέου Εμπορικού Συλλόγου Κισάμου, στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου 106 Α΄ Όροφος και στα τηλέφωνα  28220-22772 & 6944531137.

Ωράριο λειτουργίας γραφείου: 09.00- 13.00

 

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 

      Ο Πρόεδρος                                              Ο Β΄ Αντιπρόεδρος Ε.Β.Ε. ΧΑΝΙΩΝ

                       Αννουσάκης Γεώργιος                                                 Χαιρετάκης Μιχαήλ