Μενού Κλείσιμο

Στη Βουλή η Έλλειψη Οδηγών Ασθενοφόρων στο Κ.Υ.Κισάμου

Μετά την παρέμβαση του Νέου Εμπορικού Συλλόγου Κισάμου  με επιστολή του προς το Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αλλά και στους Βουλευτές του Νομού Χανίων  για το θέμα της έλλειψης οδηγών ασθενοφόρων στο Κέντρο Υγείας Κισάμου, ο βουλευτής Χανίων της ΝΔ κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης κατέθεσε στη Βουλή, ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας  για το συγκεκριμένο θέμα.    

Αναλυτικότερα, στην ερώτησή του ο κ. Μαρκογιαννάκης αναφέρει τα εξής:
«Στο Κέντρο Υγείας Κισσάμου Χανίων υπάρχει έλλειψη οδηγών των ασθενοφόρων. Αυτό θέτει σε κίνδυνο την ζωή τόσο των μονίμων κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Καλλικρατικού Δήμου Κισάμου, όσο και των επισκεπτών, ο αριθμός των οποίων ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες είναι πολύ αυξημένος.
Είναι χαρακτηριστικό ότι τις απογευματινές και βραδινές ώρες δεν προβλέπεται βάρδια οδηγού, με αποτέλεσμα το ασθενοφόρο να παραμένει ακινητοποιημένο και να μετακινείται ασθενοφόρο για την μεταφορά ασθενών από την πόλη των Χανίων, που απέχει περίπου 40 χιλιόμετρα. 
Αντιλαμβάνεται ασφαλώς κανείς τον πολύτιμο χρόνο που χάνεται για την αντιμετώπιση των περιστατικών, χρόνος που μπορεί να αποβεί μοιραίος ακόμη και για την ζωή συνανθρώπων μας. 
ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ : Ερωτάται ο κ. Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με ποίο τρόπο προτίθεται να αντιμετωπίσει το παραπάνω πρόβλημα.»

Ο Νέος Εμπορικός Σύλλογος Κισάμου ελπίζει και σε άλλες τέτοιες πρωτοβουλίες, οι οποίες μοναδικό σκοπό έχουν να βοηθήσουν τον τόπο μας και να προασπίσουν την ασφάλεια των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών του νησιού μας.

                        ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.                        

Ο Πρόεδρος

  Αννουσάκης Γεώργιος