Μενού Κλείσιμο

Κραυγή Διαμαρτυρίας για την Ψήφιση Νέων Φορολογικών Μέτρων

Ο Νέος Εμπορικός Σύλλογος Κισάμου εκφράζει για άλλη μια φορά την έντονη αγωνία του εμπορικού κόσμου του τόπου μας, για τις αρνητικές εξελίξεις στην ελληνική οικονομία.

Το εμπόριο  βρίσκεται στο επίκεντρο μιας πρωτοφανούς ύφεσης που έχει στην κυριολεξία σαρώσει την ελληνική αγορά. Οι μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις βρέθηκαν στο μάτι του κυκλώνα, στο βαθμό που ήταν οι πλέον έκθετες στην κατάρρευση της οικονομίας μας. Μέρα με τη μέρα όλοι οι συνάδελφοί μας παρακολουθούν τους τζίρους τους να πέφτουν και τους ίδιους να αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις διαρκώς ογκούμενες υποχρεώσεις τους.

Η ελληνική κοινωνία έχει αγγίξει τα όρια της και αδυνατεί πλέον να διαχειριστεί τις διαρκώς μεταβαλλόμενες απαιτήσεις των δανειστών μας. Τα εισπρακτικά μέτρα των 11,9 δισ. ευρώ συνεπάγονται την στέρηση του ποσού αυτού από την αγορά. Αντί να καταλήξουν στην κατανάλωση ώστε να κινηθεί η ήδη τελματωμένη αγορά, θα αφαιρεθούν από τους Έλληνες καταναλωτές ώστε να πληρωθούν οι πιστωτές της χώρας, με τη δικαιολογία της ισορρόπησης της οικονομίας σε χαμηλότερο επίπεδο. Η άμεση εφιαλτική προοπτική της ελληνικής αγοράς είναι περισσότερη ύφεση, περισσότεροι χαμένοι τζίροι, περισσότερα λουκέτα και λιγότερη αξιοπρέπεια.

Οι άμεσες προτεραιότητες οι οποίες μπορούν να αμβλύνουν τα δραματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κόσμος της χώρας σήμερα, ώστε να μην αναζητηθούν μέτρα «νεκρανάστασης» της αγοράς αύριο, είναι οι ακόλουθες:

  1. Άμεσος ορισμός και νομοθετική προστασία της «εντός κρίσης μικρομεσαίας υπερχρεωμένης επιχείρησης» και υπαγωγή της στο καθεστώς ευνοϊκών φορολογικών και ασφαλιστικών ρυθμίσεων, ώστε να δοθεί μια ανάσα στις χειμαζόμενες επιχειρήσεις. Το ρυθμιστικό πακέτο πρέπει να περιλαμβάνει άρση των ποινικών διώξεων και της αυτόφωρης διαδικασίας, αλλαγές στον Τειρεσία για τους μικρομεσαίους με νέα κριτήρια αμνηστίας και ρυθμίσεις δανείων με επιμήκυνση αποπληρωμής με σημαντική μείωση του ύψους της δόσης σε φυσικά και νομικά πρόσωπα.
  2. Άμεσος εκσυγχρονισμός του φορολογικού πλαισίου, με νέο, απλό, δίκαιο σε όλους φορολογικό νόμο, κατάργηση του ΚΒΣ, άρση των πονηρών φορολογικών τροπολογιών, άμεση εφαρμογή μειωμένου συντελεστή «flat tax» 15% για όλες τις επιχειρήσεις και μείωση στον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ τουλάχιστον για τα είδη πρώτης ανάγκης.
  3. Άμεση λύση στο έλλειμμα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης που είναι στην κυριολεξία ζήτημα «ζωής ή θανάτου» για χιλιάδες οικογένειες ασφαλισμένων και συνταξιούχων του ΟΑΕΕ. Αναδρομική καταβολή του επιδόματος στους ανέργους εμπόρους από τα χρήματα που καταβάλλονται από εμάς στον Ειδικό Λογαριασμό Ανεργίας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΕΕ, ενόψει των νέων μέτρων που σβήνουν το μικρό και μεσαίο εμπόριο από τον χάρτη, αποφάσισε στην συνεδρίαση της 8ης Οκτωβρίου την διοργάνωση πανεμπορικού συλλαλητηρίου με κλείσιμο των καταστημάτων για την προσεχή Πέμπτη 18 Οκτωβρίου.

Το κλείσιμο θα είναι καθολικό σε όλη την Ελλάδα, για όλη την διάρκεια της ημέρας. 

Στο πλαίσιο αυτό, ο Νέος Εμπορικός Σύλλογος Κισάμου συντάσσεται, με την απόφαση   της ΕΣΕΕ  για δράσεις  που στόχο έχουν την αποτροπή ψήφισης νέων επώδυνων φορολογικών μέτρων. Δηλώνει την ενεργό παρουσία και συμπαράσταση του στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις που προγραμματίζονται για την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012 και καλεί τους επιχειρηματίες της Κισάμου, να  αρθρώσουν «κραυγή αγωνίας» για το μέλλον της ελληνικής αγοράς, οικονομίας και κοινωνίας συμμετέχοντας δυναμικά  και αποφασιστικά με το κλείσιμο των καταστημάτων τους την προσεχή Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012.

Είναι χρέος όλων μας η κινητοποίησή μας να πετύχει, τα καταστήματα να κλείσουν συνολικά , έτσι ώστε να ακουστεί η φωνή μας μέχρι το Υπουργείο Οικονομικών, εκεί που εξυφαίνονται σχέδια για την εξάλειψη της μικρής και μεσαίας εμπορικής επιχείρησης.

Το ελληνικό εμπόριο λέει ΟΧΙ:

  • ΟΧΙ στην επιλεκτική απελευθέρωση της αγοράς.
  • ΟΧΙ στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας.
  • ΟΧΙ στα καρτέλ και την ολιγοπώληση της ελληνικής αγοράς.
  • ΟΧΙ στην κατάργηση του αφορολόγητου των εμπόρων.
  • ΟΧΙ στην επιβολή νέων και αναδρομικών φόρων και τελών.
  • ΟΧΙ στην ανεργία και τα λουκέτα εμπορικών καταστημάτων.

Το ελληνικό εμπόριο λέει ΝΑΙ:

  •           ΝΑΙ στην αυθεντική ανάπτυξη μιας παραγωγικής Ελλάδας.

ΝΑΙ στην πάταξη του παρεμπορίου και της παραοικονομίας.

ΝΑΙ στις ταμειακές παντού και αποδείξεις από όλους.

ΝΑΙ στην απολοποίηση της φορολογικής,εργασιακής νομοθεσίας

ΝΑΙ  στην ελληνική ανταγωνιστική μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και την επιβίωση της μεσαίας τάξης.  

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Αννουσάκης Γεώργιος