Μενού Κλείσιμο

Έκκληση Ανθρωπιάς & Αγάπης

Στην Ελλάδα σήμερα, καταγράφεται εκρηκτική αύξηση του αριθμού των αστέγων, ενώ υπολογίζεται ότι περίπου2 εκατομμύρια κάτοικοι της χώρας  υποφέρουν από τη φτώχεια. Την πείνα που υπάρχει σήμερα, μπορεί κανείς εύκολα να τη διακρίνει, αν κάνει μια βόλτα στις γειτονιές. Η ανεργία που όλοι ξέρουμε πόσο δραματικά έχει αυξηθεί, οδήγησε τους Έλληνες στην πείνα και στους κάδους απορριμμάτων .  

Τα τεράστια προβλήματα ανεργίας , ο υποσιτισμός και η εξαθλίωση των ηλικιωμένων, είναι το τρίπτυχο των προβλημάτων που αναδεικνύει η ραγδαία αύξηση των πολιτών που σιτίζονται στα συσσίτια.

Ανάμεσα στους ανθρώπους που καταφεύγουν σήμερα στα δημόσια συσσίτια, εκτός από τους άστεγους και τους μετανάστες, μπορεί πλέον κανείς να εντοπίσει και άνεργους πτυχιούχους νεαρής ηλικίας, καθώς και απολυμένους σαραντάρηδες ή πενηντάρηδες.

 Η ανέχεια έχει χτυπήσει την πόρτα πολλών οικογενειών  που μέχρι πρότινος ,ήταν σε θέση να ικανοποιούν τις ανάγκες τους σε σίτιση , προνόμιο που σήμερα το στερούνται.

Ενδεικτικό για την κατάσταση στην πόλης μας είναι ότι καθημερινά  η Ιερά Μητρόπολης Κισάμου και Σελίνου και το Αννουσάκειο Θεραπευτήριο Κισάμου, προσφέρουν περίπου 200 μερίδες φαγητό.

Σε συνέχεια της δράσης του  Νέου Εμπορικού Συλλόγου Κισάμου σε συνεργασία με το «Σύλλογο Κυριών & Δεσποινίδων Καστελίου», αρωγός σε προσπάθειες όπως εκείνης του Κοινωνικού Παντοπωλείου Αγάπης, απευθύνει έκκληση προς όλους τους επαγγελματίες και τους ιδιώτες, στηριζόμενος στην άμεση ανταπόκριση  τους, για ενεργή βοήθεια στους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη, προσφέροντας τρόφιμα  τα οποία θα χρησιμοποιηθούν στα συσσίτια  της Μητροπόλεως καθώς και είδη ρουχισμού.

Ας προσφέρουμε, ότι ο καθένας από εμάς μπορεί, συμβάλλοντας έτσι στην κάλυψη των βασικών αναγκών  για τροφή και ρουχισμό, ανθρώπων που τα στερούνται , αποδεικνύοντας ότι  το πρόβλημα του διπλανού μας, αφορά και εμάς .

Τα τρόφιμα και ο ρουχισμός, θα παραδίδονται στο Αννουσάκειο Θεραπευτήριο Κισάμου.

Η προσφορά μας, όσο μικρή ή μεγάλη και αν είναι, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΗ!!

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Αννουσάκης Γεώργιος