Μενού Κλείσιμο

Ανακοίνωση Ν.Ε.Σ.Κ. για Κινητοποιήσεις

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Νέου Εμπορικού Συλλόγου Κισάμου, συνεδρίασε εκτάκτως την Τρίτη 25/09/2012 μετά την έγγραφη αίτηση που έλαβε από το Δήμο Κισάμου για συμμετοχή του Συλλόγου στις κινητοποιήσεις που προγραμματίστηκαν από το Δήμο για τις 26-28/09/2012.

Ο Σύλλογος εξέφρασε εξ αρχής την αντίθεση του στις κινητοποιήσεις που διοργανώθηκαν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, αποφάσισε όμως να συμπαρασταθεί στο Δήμο Κισάμου και να συμμετέχει στις όποιες δράσεις έχουν προγραμματιστεί.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κισάμου, αποφάσισε και ζήτησε από το Νέο Εμπορικό Σύλλογο, το κλείσιμο των καταστημάτων της Κισάμου την Παρασκευή 28/09/2012.

Αυτόματα, αναιρέθηκαν οι κινητοποιήσεις που προγραμματίζονταν από το Σύλλογο, για κλείσιμο των καταστημάτων την Τετάρτη 26/09/2012 σε συμπαράσταση των δράσεων της ΓΕΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αλλά και του εμπορικού κόσμου της χώρας μας γενικότερα.

Εκφράζοντας για άλλη μια φορά την έντονη αγωνία του εμπορικού κόσμου της Κισάμου για τις αρνητικές εξελίξεις στην ελληνική οικονομία, καθίσταται αδύνατο το κλείσιμο των καταστημάτων δύο φορές μέσα σε μία εβδομάδα.

Για το ελληνικό εμπόριο το κλείσιμο των καταστημάτων είναι πλέον εφιάλτης  και εξαναγκασμός  και όχι τρόπος διαμαρτυρίας. Παρόλα αυτά ο Νέος Εμπορικός Σύλλογος, κάλεσε τους επιχειρηματίες της Κισάμου, σε συμβολικό κλείσιμο των καταστημάτων την Παρασκευή 28/09/2012.

Εκφράζει ρητά την κατηγορηματική του αντίθεση στην ανακοινωθείσα κατάργηση της ΔΟΥ και του Ειρηνοδικείου Κισάμου και την εν γένει αποψίλωση των υπηρεσιών του Δήμου μας.

Προασπίζοντας την ιδεολογία των συντονισμένων, ουσιαστικών και μεθοδευμένων κινήσεων έτσι ώστε να υπάρχουν τα μέγιστα αποτελέσματα, , πέραν της συμμετοχής του Συλλόγου στις δράσεις του Δήμου έχουμε ήδη προτείνει και θα προβούμε στην υλοποίηση των παρακάτω δράσεων σε συνεργασία με το Δήμο και άλλους φορείς :

  1. Την ενεργό συμμετοχή του Νέου Εμπορικού Συλλόγου Κισάμου στις κινητοποιήσεις του Δήμου Κισάμου στις 26-28 Σεπτεμβρίου 2012
  2. Το συμβολικό κλείσιμο των καταστημάτων την Παρασκευή 28/09/2012 έως τις 10.00πμ
  3. Το συμβολικό αποκλεισμό της ΔΟΥ Χανίων
  4. Τη σύσταση Επιτροπής αποτελούμενης από εκπροσώπους του Δήμου, του Νέου Εμπορικού Συλλόγου Κισάμου καθώς και εκπροσώπους άλλων φορέων, για τη μεταβίβαση αυτοπροσώπως στο Υπουργείο Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, καθώς και στον Υφυπουργό  Διοικητικής Μεταρρύθμισης, επιστολής διαμαρτυρίας για τις εν λόγω αποφάσεις και απαίτησης έγγραφης απάντησης.
  5. Συνάντηση αυτοπροσώπως της Επιτροπής φορέων Κισάμου, με τους εκλεγμένους Βουλευτές Χανίων, για έγγραφες απαντήσεις σε σχέση με τον τρόπο δράσης των ίδιων όσον αφορά στην αποψίλωση της Κισάμου.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Αννουσάκης Γεώργιος